2011. július 28., csütörtök

Szarka Klára: Egy évszázados ember - Jelenlegi ára: 3 390 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Egy évszázados emberA könyv listaára: 3990 Ft. Leírás:
A 2000-ben készült életpálya-interjúból megismerjük a fényképező munkás, hivatalnok, a baloldali meggyőződésű művész, a gazdasági vezető és a politikus hányattatásait. Tabák Lajos 1904-ben született, és 1917-ben, Erdélyben kezdett fényképezni. A család a háború után áttelepült Szolnokra. A művész itt érettségizett és élte át a Tanácsköztársaságot, melynek hatására szociáldemokratává vált. Cukorgyárakban dolgozott, és beküldött képei alapján az Újság című napilap külső munkatársának választotta. Szociofotóit rendszeresen közölte a Munka és a Die Arbeiterfotografie képei bejárták a világot. 1932-ben Kassákkal és Lengyel Lajossal együtt letartóztatták, fotóit, negatívjait megsemmisítették. A 2. világháborúban munkaszolgálatos volt, hadifogságba esett. 1948-ban térhetett haza, fotófelszerelése, negatívjai addigra ismét eltűntek. Párttagként cukoripari vezetővé nevezték ki, részt vett az államosításban, a begyűjtésben, tiltakozott a gyapotprogram ellen, folyamatosan vívta gazdasági, politikai harcait. 1954 után kezdett újra fényképezni. Az érdekes részletekre is kitérő (Horthy-rendőrség, bicikliutak Budapestre, Rákosi taktikái) riport után Szarka Klára rövid tanulmányában Tabák Lajos képeit a magyar fotótörténetbe illesztve elemzi. A közölt kisszámú fotót 1940-ig a dinamika, expresszivitás, szociális érzékenység (Magánút), 1954-től a konstruktív kompozíció, a líra és a szomorúság (Lakótelepi mozaik) jellemzi. A könyv előzménye a szerző Ezredvégi fotók című műve (199805121), mely Tabák Lajos szociografikus fotóit mutatja be. ISBN: 963-9539-67-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 390 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 05:33
. Szarka Klára: Egy évszázados ember - Jelenlegi ára: 3 390 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése